Bushka píše do Ospělova, 15. dubna 2009, aktivní linky 15.dubna 2015




From: bushka [mailto:bushka@volny.cz]
Sent: Wednesday, April 15, 2009 3:43 PM
To: Josef Popelka
Subject: Re: FW: To mi včera přišlo


jak tak koukam, receno obrazne - pan Dvorak si pustil umeleckou zilou a vytekl hnis jeho zapskle mysli:o)) 

Osobne si z toho nic nedelam, protoze urazky boli jen od tech, kterych si vazime. Jeho si vsak uz od lonskeho podzimu vazit nemohu, i pres vsechno co dobreho kdy pro mne udelal. Bohuzel, veskerou vdecnost, kterou jsem k nemu mohla pocitovat za podporu me kauzy jiz stacil smaznout svym chovanim v Ospelove. A to mi otevrelo oci ohledne jeho prave povahy, takze bych mozna jeste mela Ospelovskym podekovat... Proste jakmile panu Dvorakovi zacnete v necem zavaznejsim odporovat,dostane zachvat amoku, v nemz uz neslysi hlas rozumu. Jak se takovym lidemrika, si doplnete sam!

Vymenila jsem si s nim a jeho manzelkou desitky mailu, mluvila jsem s nim po telefonu i osobne, ale bylo to hazeni hrachu na zed. Snazila jsem se mu vysvetlit, jak neotesane a nadute se v Ospelove chova, ale Dvorak byl hluchy jako parez. Nemam ve zvyku mym pratelum rikat veci dvakrat, takze prave kvuli te vasi vesnicce jsem s nim prerusila styky. Udavacstvi se mi nesmirne protivi, a v zadnem pripade se nenecham ukecat ani zastrasit vydiranim, abych se na takove ohavnosti podilela. Na to jsem z prilis tuheho testa!


A uprimne receno, jak jsem poznala hloubku jeho mysleni, jeho vlastni intelekt neni nijak extra brilantni, ale spise naopak, takze nema sebemensi duvod k tomu, aby nad lidmi v Ospelove nejak povysene ohrnoval nos.


Rekla jsem mu velmi jasne a bez servitku, co si o jeho postojich a jednani myslim, a doporucila jsem mu, at se rychle odstehuje z Ospelova, protoze tam ho uz nic dobreho neceka a misto odpocinku pro rodinu tam vlastni vinou najde jen opovrzeni a nepratelstvi. Jak vidite, bylo to marne.
Ten jeho ubohy pamflet jsem jen tak proletla, protoze takove vyblitky nerada ctu. 
Pripada mi to jako pokus o absurdni drama, takovy neumely plagiat Havlovych her. Pan Dvorak se v Havlovi videl, porad sama lidska prava, Tibet a podobne jalove akce a kecy, ale ja osobne Havla nesnasim a povazuji ho za flakacskeho synka z bohate rodiny, ktery vyuzil prilezitosti, jak sobe a sve rodine pomoct k penezum. 

Dobre, delali to po listopadu mnozi, ale malokdo tak supackym zpusobem jako nas byvaly prezident. Obcas jsem ho jeste jako studentka vidala v Praze v hospode u Bubenicku, takze ve mne svym chlastanim a kurevnictvim nikdy zadnou uctu nevzbudil, jako u spousty lidi zblblych sametovou propagandou. A ty jeho hry jsem vzdy povazovala spis za spatny vtip, nez za nejake umelecke dilo.

Mnohem pozdeji, uz jako dospela jsem pracovala v programatorskem tymu s jeho bratrem Ivanem, ktery je vyborny matematik. Nikdy jsem pak nechapala, proc Vasek tvrdil, ze za komunistu nesmel studovat, kdyz jeho bratr bez problemu vystudoval mat-fyz. Mozna, ze na to proste nemel bunky a vytrvalost, ale pak se takhle jen vymlouval, aby ze sebe udelal velkou obet komunismu!

Vite, uz mne to hrozne stve, jak u nas lidi imrvere nadavaji na komunismus, na ty zasrany bolseviky, ale chovaji se uplne stejne svinsky, nebo jeste hur. Podle meho nazoru takova 50. leta na venkove nebyla ani tolik o ideologii, ale spis slo o spinave vyrizovani uctu mezi lidmi. Komunismus proste vynesl k moci bezcharakterni lidi, kteri pak tu svou moc zneuzivali pro sve osobni zajmy. Staci se kouknout do dejin lidstva a clovek rychle pochopi, ze takhle se to delo snad uz od praveku, a vzdycky se jako zaminka pouzilo nejake nabozenstvi nebo ideologie. Takze to podle mne nebude o nejakych rezimech, ale hlavne o lidech, o tom jestli jsou slusni nebo ne.

Mozna jste to uz zahledl v novinach, kdyz se minuly tyden psalo o mem odrocenem soudu - kandiduji do Evropskeho parlamentu jako nezavisla na listine tech novych Demokratickych zelenych. Kandidatku vede clovek, ktereho znam takrka od kolebky a jiz mi dokazal, ze se mu da nejen verit, ale i ze se s nim dobre spolupracuje - Daniel Solis. V priloze Vam posilam me volebni prohlaseni, pokud byste chtel zvedet, s cim jdu do voleb.

Zacala jsem mailem rozesilat ctvrtletni vestnik o pestovani konopi a jeho vyuziti pri samolecbe - rikala jsem si, ze by Vas mohl zajimat, kdyz Vasemu otci tatobylina pomohla, takze pokud chcete, mohu Vas pridat na mailing list. Mam dojem, ze jsem uz posilala prvni cislo ospelovske pani ucetni v mailu tykajicim se faktury (mam radost, ze uz je OK!:o))

Kdybyste nekdy potreboval poradit ohledne lecby konopim, tak se na mne klidne obratte, delam to zadarmo a s potesenim. Pokud byste potreboval mast, menim ji za vazelinu nebo min. 50% alkohol na rozpousteni prisad.

Mejte se v Ospelove krasne, a nenechte si kazit jaro blbci,
Bushka Bryndova:o))

 










From: bushka
[mailto:bushka@volny.cz]
Sent: Wednesday, April 15, 2009 5:56 PM
To: Josef Popelka
Subject: Prispevek Dvoraka v diskusi pod clankem o mne - Táborský deník

Mily pane Popelko,
prave jsem zjistila, ze Dvorak uz prekracuje miru unosnosti i pro tak tolerantniho a velkoryseho cloveka jako ja - jen se podivejte na tu diskusi na odkazu vyse!
Dovolil si verejne striknout svou jedovatou slinou i na mne, ktera ho spoustu veci naucila a pomohla mu orientovat se v otazkach lecby konopim. Ano, jak v te diskusi pise, dluzim mu pocitac, ktery mi pred casem zapujcil na neurcitou dobu, kdyz se mi muj stary rozbil. Vedel, ze je to na dobu dlouhou, odhadem aspon jeden rok, a ted se ho domaha okamzite zpet!


Myslim, ze to, co predvedl v Ospelove, presne spada pod tento druh jednani. Jakmile jste projevili jiny nazor nez obdivnou vdecnost, jiz ocekaval, stali jste se jeho uhlavnimi neprateli.
Nechtela jsem se do toho tak moc plest, ale kdyz je to takovej hajzl, tak jsem mu v diskusi odpovedela i s popisem jeho udavani sousedu v Ospelove a pro Vás jsem tam dala i navod na zpusob, jakym muzete proti nemu zasahnout. Kdyz se o mne dovoluje takhle otirat verejne, tak se nesmi divit, ze mu udelam takovou ostudu, ze po nem zadny slusny clovek ani neplivne! Bohuzel, ten zmineny zakon o stalkingu vstoupi v platnost az od ledna pristiho roku. Vice se muzete dozvedet na internetu nebo primo na tomto odkazu:

Domnivam se, ze Dvorak uz ztratil veskerou soudnost ( pokračování věty úmyslně vypouštím z důvodu ochrany jeho rodiny , která za jeho chování asi nemůže ) .



Vubec netusim, jak ho primet nejakym nenasilnym a slusnym zpusobem, aby dostal rozum. Podle mne na tom neni tak zle, aby si neuvedomoval dosah sveho jednani, ale proste ho to bavi a uspokojuje jeho jesitnost, mindraky apod. Tento zpusob chovani je dobre znamy klinickym psychologum jako tzv. deprivantske chovani. Nejde o poruchu osobnosti, coz by byla skutecna psychiatricka diagnoza, ale spis o poruchu chovani, ktera neni povazovana za opravdovou dusevni nemoc. Je to take z toho duvodu, ze tito lide se z takove poruchy mohou s celkem dobrym vyhledem vylecit - pokud ovsem na tom sami maji zajem, coz nebyva vzdycky ten pripad. Ono je pro ne totiz nekdy az prilis moc prijemne skodit lidem a dokazovat si takto svoji moc nad nimi! Takze nekdy je opravdu treba tyto lidi k lecbe doslova dostrkat.

Mejte se, jak to pujde, kazdy mame sve problemy - ja jsem se momentalne zbavila doternosti statnich uradu, ale ted nekolikrat denne vyhanim parek zabehlych pavu, ktery mi terorizuje slepice. Pavum se moc libi na me zahrade, coz je znacny opruz nejen kvuli slepicim, ale navic mi ostipuji jahody. I kdyz ti prezdobeni operenci jsou na rozdil od Dvoraka alespon krasni a puvabni.

Bushka:o))